Mellanrummet

Mellanrummet

Om bloggen

Min förhoppning med den här bloggen är att den ska vara ett forum människor emellan. Där man kan utbyta tankar och idéer med varandra.

Gott nytt år

VardagsreflektionerPosted by Anette Forssander Tue, December 31, 2013 14:56:32
Nyårsafton igen, och i skrivandets stund när jag vill formulera något tänkvärt vandrar tankarna bakåt i tiden. Till alla otaliga nyårslöften jag lovat mig själv, för att några veckor senare bryta dem. De flesta har handlat om att äta nyttigt, motionera mer, eller på något annat sätt bli en "bättre människa". (Vad nu det innebär)
Under året som varit har nya motionsformer och dieter dykt upp, sist i raden 5:2-dieten. Om jag förstått det hela ungefär rätt, så äter man ganska vanligt i fem dagar och fastar i två. Där jag sitter med datorn i knäet i mina yogabrallor, nymätt av en underbar jordnötssoppa. Kan jag inte tänka annat än "Usch så jobbigt".
Om jag ska uttrycka det i klarspråk så är jag helt enkelt "skittrött"på dieter. Det handlar inte om någon speciell diet överhuvudtaget, mer om att vi försöker hitta lösningar som inte håller i längden, dessutom tror jag att själva ångesten när vi inte klarar av att leva upp till våra föresatser är skadligare än själva maten.
Varför inte vända uppmärksamheten inåt i stället och känna efter. Vad behöver min kropp i dag? Är jag frusen kanske det smakar bra med en het soppa. Har jag gått upp lite vikt, kanske jag mår bättre av att dra ner lite på portionerna. Men det borde jag väl klara av att räkna ut själv.
Nej i år kommer mitt nyårslöfte se lite annorlunda ut.
2014 tänker jag inte ta livet så allvarligt, jag tänker leka, skratta och kramas mer. Ta problemen när de kommer och vara nöjd i stunden så som den är.
Från djupet av mitt hjärta
Gott nytt år gott folk!